Volg events online via Studio Pilon

“De mooiste dag van ons leven!” Je hoort het koppels vaak zeggen over hun trouwdag. Een stralend bruidspaar, omringd door familie, vrienden, kennissen en collega’s. Maar wat als dat laatste door omstandigheden niet mogelijk is? Zoals in deze nare coronatijd? Dan heeft Studio Pilon de digitale oplossing beschikbaar: via professionele live streaming kunnen genodigden alsnog genieten van de huwelijksceremonie en het definitieve ja-woord.

Natuurlijk, het is net even anders en het liefst heb je al jouw vrienden en familie om je heen als je in het huwelijksbootje stapt. Maar soms kan dat niet. Zoals begin deze maand in Montfoort. In eerste instantie was ik door het bruidspaar gevraagd om foto’s te maken van hun trouwerij (Studio Pilon is ook beschikbaar voor fotoreportages voor diverse doeleinden).

Naarmate de trouwdatum dichterbij kwam werd echter duidelijk dat vanwege de geldende coronamaatregelen beide families niet lijfelijk aanwezig konden zijn. Heel erg jammer uiteraard, maar al snel opperde ik het idee om de huwelijksvoltrekking dan live te streamen via YouTube. Zodat men er toch een beetje bij kon zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Ruim vijftig ‘genodigden’ konden online meebeleven hoe bruid en bruidegom elkaar de ringen omschoven en het ja-woord gaven.

Studio Pilon - bruiloftsfotografie

Professionele opstelling

Hoe gaat zo’n livestream precies in zijn werk? Natuurlijk doe je dat niet even met je mobiele telefoon op Facebook Live. Voor een professioneel resultaat maak ik gebruik van tot vier camera’s en een videoswitcher, zodat er ter plekke een heuse mini tv-studio verrijst. Het voordeel van goede camera’s is dat ze niet alleen uitstekend beeld maar ook voortreffelijk geluid opleveren. Zodoende was de trouwceremonie dankzij de gekoppelde draadloze microfoons ook goed verstaanbaar voor iedereen die meekeek. Om dit te realiseren is het wel van belang dat de locatie over een goede netwerkverbinding beschikt. Via 4G streamen is mogelijk, maar dan riskeer je een instabiele stream en daar zit niemand op te wachten.

Met de juiste software zorg ik vervolgens voor de finishing touch. In dit geval communiceerden we voor de trouwerij ruim van tevoren de link (url) naar de stream. Tot het moment dat die live ging was een door het bruidspaar zelf gemaakte uitnodiging online zichtbaar. Eenmaal live – kort voor het werkelijke begin van de ceremonie – lieten we hetzelfde beeld zien, aangevuld met een lopende tekst in een balk dat de online genodigden over enkele minuten konden meekijken. Tegelijkertijd werden er al heel wat gelukswensen verstuurd van nieuwsgierige kijkers en lieten zij weten dat ze uitkeken naar hét moment. Eenmaal live konden de ruim vijftig kijkers via de live chat een berichtje sturen.

Terugkijken

Het mooie van zo’n livestream via YouTube is dat je vooraf kunt bepalen wie er allemaal mee mogen kijken. Gewoon iedereen (dus openbaar) of alleen mensen die je expliciet de link stuurt. Ook kunnen kijkers die later inschakelen terug scrollen in de tijd. En wanneer het evenement afgelopen is blijft de stream beschikbaar en is ook de live chat terug te lezen. Extra leuk voor het bruidspaar! Bovendien nemen alle opgestelde camera’s de beelden op, zodat het later mogelijk is om nog een mooie edit te maken met alle hoogtepunten.

Voor dit bruidspaar was live streaming een praktische oplossing om hun onvergetelijke dag in coronatijd alsnog te kunnen delen met hun naasten. Live streaming van trouwerijen kan in meer gevallen een uitkomst zijn. Denk bijvoorbeeld aan vrienden of familie die in het buitenland wonen, verhinderd zijn door werk of andere redenen.

Uitvaartplechtigheden

Helaas is het in deze tijd niet altijd mogelijk om iedereen uit te nodigen voor een uitvaartplechtigheid. Ook dan is het mogelijk om een livestream in te zetten om de plechtigheid in beeld te brengen en live uit te zenden zodat dierbaren uit alle windstreken mee kunnen kijken. Studio Pilon verstaat de kunst van discretie en zo onopvallend mogelijk aanwezig zijn als geen ander, zodat er tijdens de plechtigheid zo min mogelijk verstoring is. Bij een uitvaart geldt ook dat de video een kostbaar aandenken is bij zo’n emotioneel geladen dag.

Studio Pilon - live uitvaartplechtigheid

Workshops en presentaties

Daarnaast wordt een professionele livestream steeds vaker in de zakelijke branche ingezet. Denk aan bedrijfspresentaties, seminars, workshops en andere evenementen. Het is een uiterst efficiënte manier om de gewenste doelgroep te bereiken, zonder dat deze per se ter plekke aanwezig moet zijn. En wilt u tijdens uw uitzending andere sprekers via Skype, Google Meet etc. in beeld brengen, dan kunnen we deze eenvoudig bij schakelen.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met mij op en ik vertel u graag alles over de mogelijkheden van het livestreamen van uw plechtigheid of evenement.